O mom pčelinjaku

Pčelinjak Tijana se nalazi u Novom Miloševu, u srcu Srednjeg Banata između Novog Bečeja i Kikinde, 125 km severno od Beograda.
Pčelarstvom sam počeo da se bavim krajem 2004. godine sa 15 košnica Rodna Voja iz ljubavi prema pčelama tj. iz čistog hobija.To je tako trajalo sve do 2012. godine kada donosim ključnu odluku da pčelarstvo "postane moj život" tj. da se pčelinjak proširi i uveća.Od tada je pčelarstvo moja jedina profesija, samo ovim poslom se bavim i živim od njega.
Početak mog pčelarenja se zasnivao isključivo na proizvodnji meda, a poslednjih nekoliko godina proizvodim rojeve i matice.Pratim sva najnovija naučna saznanja iz oblasti pčelarstva i to primenjujem u praksi, a sve u cilju dobijanja što kvalitetnijih proizvoda. Stalnim proširenjem proizvodnih kapaciteta, iz godine u godinu, trudiću se da nastavim sadašnji pozitivni trend prenoseći ga na buduća pokolenja.
Pčelinjak Tijana trenutno poseduje 490 pčelinjih zajednica i 1004 oplodnjaka od kojih su svi veliki oplodnjaci(3x3 rama rv). Prioritet na našem pčelinjaku je proizvodnja visokokvalitetnih matica tokom cele sezone kao i proizvodnja paketnih i rojeva na RV ramovima. Od pčelinjih paša prioritet nam je suncokretova paša. Na pčelinjaku pored mene radi još par mladih i ambicioznih pčelara koji mi pomažu da sve ove poslove na vreme i korektno odradimo.
Od opreme posedujemo veliku kasetnu centrifugu od 16 ramova(duplu 8x2 rama), duplikator za invertovanje sirupa od 1000 litara, sušač polena kapaciteta 70kg, mlin za mlevenje šećera kapaciteta 100kg/h, dekristalizator meda, džip Opel Fronteru koja vuče prikolicu sa 64 košnice, veliki teretni kombi kojim se može transportovati 36 rv košnica na tri nastavka, matične rešetke, bežalice kao i svu ostalu opremu neophodnu za savremeno pčelarenje.
Prošle 2019. godine počeli smo sa intenzivnim prikupljanjem pčelinjeg otrova. Na našem pčelinjaku radili smo svakodnevno sa više aparata i 12 ploča, te smo prikupili odmah u prvoj godini impozantnu količinu apitoksina. Tako da sada imamo i pčelinji otrov u prodaji pored drugih pčelinjih proizvoda.
Vaše poverenje, ukazano našem pčelinjaku i našoj pčelarskoj kući, opravdaćemo tako što ćemo u saradnji sa pčelama, proizvoditi kvalitetne rojeve,matice i ostale pčelinje proizvode, za Vaše zdravlje i zdravlje Vaših najmilijih.

Saša Tatomirov

Moja biografija

Rođen sam 13.08.1974. godine u Novom Bečeju. Ceo svoj život proveo sam u mome selu Novom Miloševu, gde i sada živim.Odrastao sam sa dedom i bakom po majci( u porodici razvedenih roditelja) i za svoje vaspitanje i za sve što sam u životu postao dugujem prvenstveno svome dedi.
pročitajte više...

Danijela Tatomirov

Supruga

Rođena 1978 .godine u Bremenu u SR Nemačkoj. Završila Osnovnu školu u Novom Miloševu , a zatim srednju školu za frizera.
pročitajte više...

Tijana Tatomirov

Ćerka

Rođena 2005.godine u Novom Kneževcu.
Trenutno pohađa drugi razred gimnazije i odličan je đak.
pročitajte više...

Copyright © 2015 Pčelinjak Tijana - ažurirano 09.09.2017.