Propolis

Proizvodimo 30% alkoholni rastvor propolisa, kao i vodeni rastvor propolisa.
Cena jedne bočice od 18ml je 200 dinara.

 

Pčelinjak Tijana se bavi sakupljanjem najboljeg prirodnog antibiotika-PROPOLISA.U prošlosti smo to radili ručno skidanjem sa ramova, a sada to radimo pomoću plastičnih mrežica za skupljanje propolisa.

Propolis je sa pravom nazvan „prirodni antibiotik”. On ima, kako jako antibiotičko,antivirusno,antigljivično i dezinfekciono dejstvo, tako i analgetičko i imunostimulaciono delovanje. Prirodna lekovita svojstva se duguju vitaminima, mineralnim solima, mikro elementima i eteričnim uljima, koje sadrži. Međutim, flavonoidi imaju najjača lekovita svojstva.Propolis se od davnina koristi za lečenje i prevenciju mnogih bolesti.

To je savršena namirnica koja hrani i leči ljudsko telo.
Istraživanjima je potvrđeno da je propolis po svojim sastavom čisti prirodni antibiotik prema kojem ne razvija otpornost, niti on izaziva štetne reakcije u organizmu. U propolisu je otkriveno više od 300 različitih sastojaka: 22 minerala ( gvozđe, mangan, cink, natrijum, kalijum, magnezijum, kalcijum, barijum, stroncijum, kadmijum, aluminijum, silicijum, kalaj, olovo, nikl, hrom, titanijum, srebro, bakar, kobalt, molibden, vandijum) i 7 vitamina (vitamin B1, B2, B6, C, E, nikotinska kiselina i pantotenska kiselina). Flavonoidi kojih u propolisu ima oko 35-55 % zaslužni su za antioksidativni učinak propolisa.
Copyright © 2015 Pčelinjak Tijana - ažurirano 09.09.2017.