Saša Tatomirov

Rođen sam 13.08.1974. godine u Novom Bečeju. Ceo svoj život proveo sam u mome selu Novom Miloševu, gde i sada živim.Odrastao sam sa dedom i bakom po majci( u porodici razvedenih roditelja) i za svoje vaspitanje i za sve što sam u životu postao dugujem prvenstveno svome dedi.
Završio sam osnovnu školu sa odličnim uspehom i bio u istoj učenik generacije. Zatim upisujem u Novom Bečeju gimnaziju prirodno-matematički smer i završavam istu sa odličnim uspehom i stičem zvanje saradnik u prirodnim naukama. Posle gimnazije upisujem u Beogradu Medicinski fakultet i dolazim do apsolventskog nivoa.
Od 2002 . godine sam u braku sa svojom suprugom Danijelom sa kojom imam jednu ćerku Tijanu po kojoj moj pčelinjak nosi ime.
Ceo život protkan mi je medicinom , interesovanjem za fitoterapiju, a posebno za apiterapiju. Bavljenje pčelarstvom od 2004. godine mi omogućava da objedinim dve moje najveće ljubavi ,a to su medicina i pčelarstvo.
2004. godine početak bavljenja pčelarstvom iz ljubavi kao hobi ,danas je prerastao u profesionalni pčelinjak sa oko 500 pčelinjih društava sa tendencijom daljeg proširenja i 1004 oplodna boksa tj. 272 oplodnjaka, a posebna pažnja biće posvećena proizvodnji APITOKSINA(pčelinjeg otrova-leka budućnosti). Cilj nam je da sledeće godine proširimo pčelinjak na preko 1000 košnica.
Od 2011. godine smo se maksimalno posvetili proizvodnji visokokvalitetnih matica.Svake godine povećavamo broj proizvedenih matica.
Od 2014. sam predsednik Udruženja pčelara „Nektar“ Novo Miloševo i ulažem maksimalne napore za omasovljavanje pčelarstva u našem mestu i što bolji i uspešniji rad udruženja.
2017. godine sam dobio najveće priznanje Saveza pčelarskih organizacija Srbije - SPOS-a Diplomu Profesor Jovan Živanović sa kojom se osobito ponosim, jer je to najveće priznanje koje može pčelar u Srbiji dobiti.
Copyright © 2015 Pčelinjak Tijana - ažurirano 09.09.2017.